Sposób przygotowania

Do soku pomarańczowego wlać miód i mieszać, aż się rozpuści. Dodać oliwę.
Wlać do miski i dosypać mąkę, sól, sodę, proszek do pieczenia - wymieszać, aż ciasto uzyska na tyle zwartą konsystencję, że da się uformować dość grube wałki - jak bagietki.
Każdy wałeczek obtoczyć w ziarnie sezamowym i ukośnie ponacinać (do połowy) ostrym nożem.
Piec w piekarniku nagrzanym do ok.200*C przez 30-40 minut - uważać, aby chlebków nie wysuszyć.
Podawać z masłem, miodem, dżemem lub twarożkiem.

Komentarze

  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gerdzik

    trzeba będzie spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    ma pani bardzo ciekawe pomysły :) pycha :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    super,kojarzy się z wakacjami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !