Sposób przygotowania

Biszkopt (najlepiej o średnicy około 23cm) położyć w płaskim dużym naczyniu żaroodpornym i polać sokiem pomarańczowym.

rozgrzać piekarnik do temp. 240 stopni.

w czystej misce ubić białka na sztywną pianę. Wsypywać stopniowo cukier, nie przerywając ubijania, aż powstanie sztywna, lśniąca piana.

truskawki przeciąć na połówki.

Szybko wyłożyć lody na środku biszkopta i przykryć połówkami truskawek. Na wierzchu ułożyć pianę, pokrywając nią całkowicie lody. Piec w rozgrzanym piekarniku 3-5 minut, aż beza będzie złocisto - brązowa. Podawać natychmiast. Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !