Sposób przygotowania

Krok 1 / 7

Przygotowanie do pieczenie chleba rozpoczynam 2 dni wcześniej. Około godziny 18 wyjmuję uśpiony zakwas z lodówki (przepis „http://www.doradcasmaku.pl/przepis/218110/zakwas-chlebowy-2000-na-wieki.html”) i odmierzam 80g. Dodaję 50 gram mąki żytniej 2000 oraz 50 ml wody. Mieszam. Przykrywam ściereczką i odstawiam na 4 godziny.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Samo zdrowie :)
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Ależ kusi mnie ten chlebek. Zabieram do ulubionych.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    uwielbiam domowe pieczywo, sama tez wypiekam ale bez maszyny. super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    ciekawa koncepcja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchenka

    najlepszy swoiski chleb!!!!!!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !