Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem waniliowymi i normalnym cukrem dodać mąkę,budyń i pół szklanki. mleka, zmiksować a resztę mleka zagotować dodać masę do wrzącego mleka gotować aż uzyska jednolitą masę budyniu. wystudzić. Zmiksować margaryną stopniowo dodając przestudzoną masę, dodać wiórki wymieszać.Na dnie formy układamy herbatniki na nie masę i układamy na przemian warstwa herbatników i masy ostatnia warstwą powinna być masa.Wierzch posypujemy wiórkami, wstawić do lodówki na 3-4 godziny

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Mmmmm pychotka.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Mmmmm pychotka.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczne ciasto
  • 2
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    uwielbiam rafaello
  • 3
    original
    Opublikowano

    Andysz

    Pyszniutkie ciasteczko i wbrew pozorom nie jest wcale takie trudne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    oj już dawno nie robiłam PYCHA
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    ja kiedyś często robiłam!;D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    wygląda przepysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    jakie puszyste
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Wspaniałe ciasto!
  • 1
    original
    Opublikowano

    justys759

    uwielbiam takie ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justyna24

    wspaniale wygląda:]
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    uwielbiam to ciastko:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !