Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka misz-masz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3.5 l
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ziemniaki 7
brokuł 1
kalafior 1
marchew 3
fasola szparagowa 10 dag
pieprz do smaku
seler
koncentrat pomidorowy 1
śmietana 12% 100 ml
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka misz-masz

Do garnka wlewamy wodę. W tym czasie przygotowujemy warzywa, myjemy, obieramy. Ziemniaki i marchewkę kroimy w kostkę a seler w paski- dorzucamy do wody. Kalafior i brokuł rozrywamy na mniejsze kawałeczki i po 15minutach gotowania się dodajemy do garnka. po następnych 10 minutach dodajemy fasolkę szparagową. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, do miski wlewamy kilka łyżek wywary z garnka i do miseczki dodajemy jeszcze koncentrat i śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy i powoli wlewamy zawartość z miseczki do garnka. Chwilkę gotujemy. Na koniec doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 06.03.2013 15:12
smaczna...;]
iknkirke 21.07.2012 14:50
dobra zupka
Betka 17.07.2012 07:48
pychotka';)
manaika 15.06.2012 14:34
zapowiada się ciekawie
wiola333 20.05.2012 10:48
pyszna
Wacław 17.05.2012 11:57
smaczna zupa !
Kate131 06.05.2012 07:59
dobra zupka
mariel78 28.04.2012 20:24
ciekawa i pewnie pyszna
Amellia 18.04.2012 08:53
mmm... fajna
MagdaXXX 17.04.2012 09:26
fajne
treonina 16.04.2012 20:48
zapowiada się smacznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak