Sposób przygotowania

CIASTO:
5 jaj,
czubata szkl. mąki,
szkl. cukru,
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia,
płaska łyżka kakao.

Białka ubić z cukrem. Dodawać na przemian żółtka i mąkę zmieszaną z proszkiem. Dodać kakao. Piec 20 min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić.

BEZA:
5 białek,
20 dag wiórków kokosowych,
20 dag cukru pudru,
20 dag posiekanych orzechów włoskich,
4 duże "Princessy" orzechowe.

"Princessy" drobno pokroić. Białka ubić z pudrem, dodać wiórki, orzechy i "Princessy". Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 min w temp. 180st. Wystudzić.

KREM:
6 czubatych łyżek cappuccino orzechowego,
1/2 szkl. zimnej wody,
5 żółtek,
3 łyżki mąki,
szkl. cukru,
1 1/2 szkl. mleka,
2 kost. margaryny.

Mleko zagotować. Resztę składników (prócz maragryny) wymieszać i wlać do gotującego mleka. Ugotować masę budyniową. Ostudzić. Margarynę utrzeć na gładką masę, dodawać po łyżce budyniu. Na 1 blat ciasta wyłożyć połowę kremu, na to położyć bezę, wyłożyć resztę kremu i przykryć 2 ciastem.

POLEWA: 2 szkl. cukru pudru, łyżka margaryny, 4 płaskie łyżki kakao, 6 łyżek gorącego przegotowanego mleka.

Wszystkie składniki wymieszać i zagotować. Gorącą polewą polać ciasto. Posypać wiórkami lub orzechami

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    ekstra :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    ekstra :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    ciasto, w którym można się zakochać ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Takie ciasto musi rozpływać się w ustach...mniam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajna ta księżniczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Czyki

    Takim ciachem to ja się poczęstuję:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !