Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czereśni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1,5 kg
cukier 40 dag
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czereśni

Czereśnie umyć, obrać i wsypać do słoików do 2/3 ich wysokości wysokości. Wodę zagotować, wsypać cukier, rozmieszać, aż się rozpuści i zalać nim czereśnie w słoikach. Słoiki zakręcić i pasteryzować 25 minut w garnku napełnionym wodą do 3/4 wysokości słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 04.11.2013 07:09
Lubie taki kompot do obiadu :)
Pani Domu 17.12.2012 16:26
pyszny kompot
janek64 03.06.2012 11:59
Pyszny :)
MAR3STA 19.05.2012 23:15
pyszny
Justyna Jussstiii 22.04.2012 10:15
super
hastalavista 20.04.2012 21:43
mój ulubiony kompot :)
Łukasz15 19.04.2012 09:25
pycha
calliope 19.04.2012 09:10
rewelacja :)
Kaja35 17.04.2012 07:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak