Sposób przygotowania

Maliny przebrać, umyć i odsączyć na sicie. Pospać cukrem i odstawić na kilka godzin, żeby opadły i puściły sok – wtedy więcej wejdzie do słoika. Przesypane cukrem maliny wkładać do wyparzonych słoików i zakręcać wyparzonymi i wytartymi do sucha nakrętkami. Pasteryzować około 20-25 minut w garnku napełnionym wodą do 3/4 wysokości słoików.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pycha :) fajnie jest go otworzyć zimową porą :)
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    chętnie bym kupiła taki słoiczek
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    nie ma jak domowe przetwory :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjne zapasy, ja większość malin robię w sokowniku ale i takich kilka słoiczków zawsze się znajdzie - dzieci uwielbiają wyjadać owoce :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    uwielbiam...rozrzewniający akcent w sam raz na ponure,zimowe dni
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    najlepszy domowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !