Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wytrawna rolada z łososiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
serek almette czosnkowy 2 opakowania
czosnek 3 ząbki
jajko 4 szt
masło 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz czarny
łosoś wędzony plastry 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawna rolada z łososiem

Rozmrożony szpinak mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i masłem- przyprawiamy, a następnie kilka minut podsmażamy na patelni, tak by wyparowała cała woda.
Do szpinaku dodajemy następnie żółtka- mieszamy i ubite na sztywno białka- mieszamy.
Wylewamy masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 15 minut w temp 180-190 stopni- studzimy.
Wystudzony szpinakowy placek smarujemy serkami a na to kładziemy warstwę łososia.
Zwijamy w roladę- owijamy folią i schładzamy kilka godzin w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 27.08.2013 16:00
super smaki :)
ewa19a 28.07.2012 17:57
wygląda extra
kasienka23 23.04.2012 20:29
świetny pomysł, pomysłowy placek szpinakowy
pacpaw 21.04.2012 15:42
alez to wymyśliła. super danie
jozefinach 20.04.2012 10:17
Pyszności.
Haneczka1 19.04.2012 13:01
mniam mniam :)
MAR3STA 17.04.2012 14:26
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak