Sposób przygotowania

Rozmrożony szpinak mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i masłem- przyprawiamy, a następnie kilka minut podsmażamy na patelni, tak by wyparowała cała woda.
Do szpinaku dodajemy następnie żółtka- mieszamy i ubite na sztywno białka- mieszamy.
Wylewamy masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 15 minut w temp 180-190 stopni- studzimy.
Wystudzony szpinakowy placek smarujemy serkami a na to kładziemy warstwę łososia.
Zwijamy w roladę- owijamy folią i schładzamy kilka godzin w lodówce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    mniam mniam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pyszności.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    alez to wymyśliła. super danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    świetny pomysł, pomysłowy placek szpinakowy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    wygląda extra
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !