Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groch po bretońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 90 gramów
kiełbasa 2 sztuki
żeberka 1 pasek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
mąka do zaprawienia
groch 1,5 kilograma
boczek 30 gramów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Groch po bretońsku

Groch i żeberka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości około 1,5 godziny. Możemy dodać ziele angielskie i liść laurowy. 

Miękkie żeberka wyjmujemy, oddzielamy kości i kroimy na mniejsze kawałki. Przesmażamy razem z pokrojoną w kostkę kiełbasą i boczkiem. Potem przekładamy do grochu i doprawiamy. Całość zaprawiamy przecierem i mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 14.10.2013 22:08
Tak podanego grochu nie próbowałam, ale wygląda naprawdę smacznie.
Katarzyna59 15.08.2012 14:20
super
Pajecznik 22.04.2012 15:23
Nigdy nie próbowałam zastępować fasoli grochem, ale dziś mnie zainspirowałaś. Przy najbliższej okazji wypróbuję.
eduszo
eduszo 21.04.2012 19:40
No i prosze , cos nowego.
Wojt@s
Wojt@s 17.04.2012 08:38
extra
Rafał10 16.04.2012 22:04
hmmm groszek zamiast fasolki... nigdy nie jadłam takiej potrawy. Chyba będę musiała spróbować ...
Cukiereczek13 16.04.2012 19:19
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak