Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartaletki z białą pianką

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
cukier 5 dag
mąka 30 dag
woda 2 łyżki
biała czekolada 10 dag
śmietanka tortowa 300 ml
DODATKOWO:
wiórki czekoladowe
adwokat

Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki z białą pianką

Mąkę przesiać i na sucho wymieszać z cukrem, dodać zimną wodę wodę i margarynę pokrojoną w małą kostkę, szybko zagnieść kruche ciasto, następnie schłodzić w lodówce i zimnym ciastem wykleić wysmarowane tłuszczem foremki do tartaletek ( mi wyszło 12 sztuk o średnicy 10 cm) na ciasto położyć folię aluminiową i wysypać na dno np. fasolę. Piec w temp.190st przez 15 potem zdjąć folię z fasolkami i dopiec ciasto. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, śmietanę dobrze schłodzić i ubić w trakcie ubijania połączyć z płynną czekoladą. Zimne tartaletki wyjąć z foremek i napełnić pianką śmietankowo-czekoladową, odstawić do lodówki i zostawić do zastygnięcia najlepiej przez całą noc. Przed podaniem posypać wiórkami z mlecznej czekolady i polać adwokatem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

przejs 17.04.2012 19:12
fantastyczne!
SmacznaPyza 16.04.2012 19:55
ładnie się prezentują
czekoladka_m 16.04.2012 19:12
Z adwokatem mniam, aż ślinka cieknie;):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak