Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
por 1 sztuka
ziemniaki 6 sztuk
kasza 1 szklanka
woda 8 szkalnek
masło 3 łyżki
koper 2 łyżki
wieprzowina 25 (z kością)

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Ugotuj wywar z kości wieprzowej. Dodaj włoszczyznę, grzyby i wodę. Dopraw solą. Gotuj kaszę do uzyskania miękkości w 3 szklankach wody, dodaj masło. Wywar przecedź. Pokrój na plasterki ziemniaki i dodaj do wywaru. Połącz ziemniaki, kasze i zupę. Dopraw solą, pieprzem. Zagotuj. Posiekaj koperek, udekoruj nim zupę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.04.2012 13:58
bardzo lubię
caffee_tea 17.04.2012 17:03
a przed podaniem podałam posiekaną koper...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak