Sposób przygotowania

Z 12 łyżek cukru pudru, 12 białek, posiekanych drobno fig, zmielonych nieparzonych migdałów, kokosu, rodzynek i skórki pomarańczowej pieczemy ciasto- około 20 minut w temp. 180 stopni.

12 żółtek ubijamy z 12 łyżkami cukru pudru nad parą- dodajemy stopniowo masło i gorzką czekoladę.

Na ciemny biszkopt nakładamy krem- przykrywamy ciastem figowym.

Wierzch możemy dodatkowo oblać polewą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    bardzo ciekawe i zapowiada się smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie jadłam nawet podobnego :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mam figowe w planach :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Figi nie próbowałam nigdy.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    bardzo ciekawe i jajochłonne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne ciasto, wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    wyglada apetycznie, trzeba wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    nie jadłem, a wygląda znakomicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wygląda fantastycznie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Ahh zjadłoby się
  • 1
    original
    Opublikowano

    indi

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    takiego nie jadłam, warto zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !