Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciacho figowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 12 szt
biszkopt ciemny 1 szt
cukier puder 24 łyżki
masło 1 kostka
gorzka czekolada 1 tabliczka
figi 30 dag
migdały 10 dag
kokos 10 dag
rodzynki 10 dag
skórka pomarańczowa kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciacho figowe

Z 12 łyżek cukru pudru, 12 białek, posiekanych drobno fig, zmielonych nieparzonych migdałów, kokosu, rodzynek i skórki pomarańczowej pieczemy ciasto- około 20 minut w temp. 180 stopni.

12 żółtek ubijamy z 12 łyżkami cukru pudru nad parą- dodajemy stopniowo masło i gorzką czekoladę.

Na ciemny biszkopt nakładamy krem- przykrywamy ciastem figowym.

Wierzch możemy dodatkowo oblać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.10.2013 00:15
takiego nie jadłam, warto zrobić
edi 22.09.2012 23:13
wygląda rewelacyjnie
indi 04.08.2012 15:22
wygląda apetycznie
monika1968 11.06.2012 20:13
Ahh zjadłoby się
marzenciak1985 10.05.2012 22:46
mniam
bgs1984 10.05.2012 22:41
mniam
rjustysia 29.04.2012 11:44
Wygląda fantastycznie :)
Mariusz10 20.04.2012 18:25
nie jadłem, a wygląda znakomicie
Haneczka1 19.04.2012 13:03
wyglada apetycznie, trzeba wypróbować :)
MAR3STA 17.04.2012 14:27
fajne ciasto, wypróbuję
Ewa6274879 16.04.2012 22:30
bardzo ciekawe i jajochłonne :)
Joanna46 16.04.2012 21:54
Figi nie próbowałam nigdy.
caralajna 16.04.2012 20:45
mam figowe w planach :)
1j1o1l1a1 16.04.2012 20:38
nie jadłam nawet podobnego :)
motylwe 16.04.2012 20:06
bardzo ciekawe i zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak