Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Składniki na ciastka zagniatamy i wkładamy na 10 minut do zamrażarki.

Do zrobienia ciastek potrzebujemy specjalne końcówki do zamontowania na maszynce do mielenia.

Ja użyłam końcówki w kształcie korony.

Przeciskamy ciasto przez maszynkę tworząc ciasta takiej długości jak chcemy ( ja robiłam ok 7 cm).


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    tez takie robię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha! ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Uwielbiam domowe ciasteczka i sama robie je kiedy tylko mam czas. A Twoje wyglądają tak pysznie, że zjadłabym wszystkie;):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    dawno ich nie robiliśmy, a pamiętam, ze z mamą potrafiłyśmy całą noc robić przygotowując z bardzo dużej porcji- 20 czy 30 żółtek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Moja babcia robiła kiedyś dla mnie takie ciasteczka - smakowały wyśmienicie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !