Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet świąteczny

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 35 dag
kakrówka 35 dag
piersi z kurczaka 30 dag
boczek 15 dag
wątróbka 25 dag
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 szt
por 1 szt
cebula 1 szt
jajko 4 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Ziele angielskie mielone Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
grzyby suszone 5 dag
bułka 1 namoczona

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet świąteczny

Mięso(bez wątróbki) i boczek zagotować, zszumować, dodać warzywa i odgotowane grzyby.
Gotować do miękkości. Na 15 minut przed końcem dodać wątróbkę.
Po ugotowaniu odcedzić, zmielić 6 razy w maszynce wraz z dwoma cebulami i namoczoną bułką.
Wymieszać z 4 żółtkami i przyprawami.
Dodać pianę z białek, dokładnie wymieszać.
W długiej keksówce układamy we wzorek paseczki słoniny i wlewamy pasztet.
Piec około 1,5 godziny w 180 stopniach.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 11.07.2012 22:17
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak