Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka marynowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 1kg
cebula 5
olej 100 ml
ocet 1 szklanka
woda 2 szklanki
cukier 3 łyżki
marchew 4
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka marynowana

Fasolkę szparagową oporządzamy, płuczemy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchewkę skrobiemy i ścieramy na tartce jarzynówce. Do garnka wlewamy wodę, ocet, olej, cukier i przyprawy. Zalewę należy zagotować. Warzywa wkładamy w słoiki i wlewamy zalewę. Zamykamy i gotujemy w garnku słoiki ok 30min. Po tym czasie słoiki odwracamy do góry dnem, na ścierce i pozostawiamy na dobę. Po tym czasie odstawiamy w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 09.07.2012 08:45
mniam
cukiereczek 14.06.2012 09:30
mniam
monika1968 03.05.2012 09:33
Musi być pyszna
Andysz 21.04.2012 00:45
jest naprawdę pyszna;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak