Sposób przygotowania

Położyć mango na desce do krojenia i odkroić gruby plaster wzdłuż owocu jak najbliżej pestki. Obrócić mango, powtórzyć czynność z drugiej strony. Odkroić miąższ od pestki.Pozostawić kilka cienkich plasterków owocu ze skórką do dekoracji. Nie przecinając skórki, wykonać na dwóch grubych plastrach miąższu ukośne nacięcia co 1,5cm. Wywinąć skórkę i odkroić kawałki miąższu. Powtórzyć czynności z drugim owocem.

wrzucić miąższ do miksera i zmiksować na gładkie puree.

Ubić śmietankę z cukrem, dołożyć puree i ostrożnie wymieszać. Nałożyć do szklanych salaterek, przykryć i przed podaniem schłodzić w lodówce. Udekorować plasterkami mango (można też bitą śmietaną).

Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !