Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczupak z parmezanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parmezan starty 5 łyżek
masło 1 łyżka
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
sól i pieprz
szczupak 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szczupak z parmezanem

szczupaka sprawić umyć i pokroić na dzwonka oprószyć solą i pieprzem na chwilę odstawić na patelnię wlać olej rozgrzać szczupaka obtaczać w mące i usmażyć na złoty kolor z obu stron,naczynie żaroodporne wysmarować masłem wysypać warstwę parmezanu i układać dzwonka usmażonego szczupaka na koniec posypać resztą parmezanu i zapiec w piekarniku w temp.180st.ok.15min.podawać z ziemniakami na sałacie i ulubioną surówką lub z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.02.2013 09:55
pyszna taka ryba !
Justyna Jussstiii 18.04.2012 10:13
super
Seba 18.04.2012 08:08
pycha
IKrakowianka 17.04.2012 22:14
super pomysł
Kuchareczka2 17.04.2012 15:07
uwielbiam szczupaka z parmezanem nie jadłam
motylwe 16.04.2012 18:12
szczupaczek smaczny-bardzo dobra ryba
agunesu 16.04.2012 17:17
fajny przepis
eduszo
eduszo 16.04.2012 16:52
No super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak