Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane z kapustą.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3
cebula 1
sól
mąka 4-5 łyżek
woda
boczek 20 dag
smalec
kapusta kiszona 30 dag
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane z kapustą.

Kroki postępowania

1
Ziemniaki zetrzeć na tarce, cebulę też. Odstawić na chwilę po czasie zlać sok z ziemniaków. Dodać mąkę, jajko i łyżeczkę soli.
Krok 1 - Kluski ziemniaczane z kapustą. foto
2
Kłaść łyżką na wrzącą osoloną wodę. Od czasu wypłynięcia gotować10-15 minut.
Krok 2 - Kluski ziemniaczane z kapustą. foto
3
Boczek pokroić w kostkę i smażyć na smalcu.
Krok 3 - Kluski ziemniaczane z kapustą. foto
4
Do usmażonego boczku dodać kluski i podsmażać.
Krok 4 - Kluski ziemniaczane z kapustą. foto
5
Następnie dodać ugotowaną kiszoną kapustę i jeszcze chwilę podsmażać.
Krok 5 - Kluski ziemniaczane z kapustą. foto
6
Z podanych składników obiad dla dwóch osób.
Krok 6 - Kluski ziemniaczane z kapustą. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.02.2013 10:27
ja tez bym zjadł taki obiad !
Izabela/bella81 29.05.2012 10:15
dziś też robię kluski, ale wypróbuje ze szpinakiem :)
ziutula
ziutula 16.04.2012 20:52
też lubię tak podjeść...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak