Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z bakłażana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan 1 duży
ziemniaki 1 kg
wywar z kurczaka 2 litry
oliwa
czosnek
pieprz
płynna przyprawa do zup
śmietanka słodka
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z bakłażana

Bakłażana pokroić w grube plasterki, posmarować oliwą i usmażyć na rumiano z obu stron.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru z kurczaka - dodać jarzynkę w proszkui ugotować do miękkości.
Pod koniec gotowania dodaćpokrojonego bakłażana.
Kiedy ziemniaki są zupełnie miękkie zmiksować całość ręcznym blenderem i doprawić do smaku pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i przyprawą do zup.
Zabielić śmietanką i posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 08.02.2013 12:59
mój smak :)
Habibi 18.04.2012 00:08
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak