Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do tortu z kiślem

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 sztuka
cukier 9 łyżek
kisiel wiśniowy 1 sztuka
jajko 3 sztuki
brzoskwinia na mase

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do tortu z kiślem

Margarynę kroimy w mniejsze cząstki i rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy do niej cukier i kisiel. Gotujemy do momentu ,az dojdzie do jego rozpuszczenia. Do pzrestudzonej masy dodajemy kolejno po jajku ciagle miksując.

Wykładamy na biszkopt. Na amse wykłąadamy na wierzch kawałeczki brzoskwini.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 07.05.2013 13:47
znakomity przepis
Laila2786 13.04.2013 22:19
fajny pomysł
dianix 01.04.2013 21:08
robilam w tym tyg. tort
TEtalicha 29.03.2013 20:51
dobra masa
TEtalicha 06.03.2013 20:29
bardzo ciekawa
Katarzyna59 22.08.2012 18:30
uwielbiam
Rafał10 29.04.2012 22:19
pychotka! Ja często robię taką masę z małymi biszkopcikami :)
Andzia1977
Andzia1977 20.04.2012 23:26
wypróbuję na pewno
mic 18.04.2012 15:36
polecam, jest fajna i zawsze inny posmak i kolor pod roz podchodzący
fictor123 18.04.2012 15:22
dobra
Ewelina38 16.04.2012 22:23
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak