Sposób przygotowania

Wywar z kurczaka rozgrzać, dodać pokrojone mięso z wędzonych udek i jarzynkę w proszku.
Gotować na najmniejszym płomieniu.
Na patelni odparować pomidory konserwowe i dodać do zupy.
Dpłożyć osączoną kukurydzę z puszki.
W międzyczasie posiekać i zrumienić cebulę z dodatkiem 2 łyżek oliwy i dodać do zupy.
Paprykę konserwową obrać ze skórki i drobno posiekać - dołożyć do zupy.
Zupę doprawć pieprzem cayenne, mielonym kuminem (kminem rzymskim) oraz świeżym sokiem z cytryny.
Zupę podawać z ugotowanym osobno brązowym ryżem.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    Pyszna zupka coś dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !