Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa po meksykańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kurczaka 2 litry
pomidory konserwowe 2 puszki
kukurydza konserwowa 1 puszka
udka wędzone 2 duże
cebula czerwona 1 duża
papryka konserwowa 2-3 kawałki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sok z cytryny
oliwa
ryż brązowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa po meksykańsku

Wywar z kurczaka rozgrzać, dodać pokrojone mięso z wędzonych udek i jarzynkę w proszku.
Gotować na najmniejszym płomieniu.
Na patelni odparować pomidory konserwowe i dodać do zupy.
Dpłożyć osączoną kukurydzę z puszki.
W międzyczasie posiekać i zrumienić cebulę z dodatkiem 2 łyżek oliwy i dodać do zupy.
Paprykę konserwową obrać ze skórki i drobno posiekać - dołożyć do zupy.
Zupę doprawć pieprzem cayenne, mielonym kuminem (kminem rzymskim) oraz świeżym sokiem z cytryny.
Zupę podawać z ugotowanym osobno brązowym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 17.04.2012 10:40
Pyszna zupka coś dla mnie
Habibi 17.04.2012 00:13
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak