Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z nadzieniem ryżowo-pieczarkowym
Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 15 minut.
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Kurczaka również kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i Kucharkiem i smażymy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do ugotowanego ryżu dajemy pieczarki, kurczaka, ser, śmietanę, przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem ziołowym i dokładnie mieszamy. Powstałą masę wykładamy na podpieczone ciasto, posypujemy pozostałym serem żółtym. Zapiekamy około 20 minut.