Sposób przygotowania

Soczewicę gotujemy do miękkości następnie połowę rozdrabniamy blenderm. Pieczarki kroimy w kostkę, smażymy, razem z marchewką rozdrabniamy blenderem. Soczewicę, pieczarki i marchewkę dodajemy do gorącego rosołu i gotujemy razem około 5 minut. Śmietanę łączymy z kilkoma łyżkami gorącej zupy i zaciągamy nią zupę, gotujemy jeszcze około 5 minut. Słonecznik i siemię prażymy na delikatnie natłuszczonej patelni i dodajemy do zupki. Podajemy z dowolnym makaronem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolinka111

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Robię bardzo podobną, doskonały przepis, pyszna zupa!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !