Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa soczewicowo-pieczarkowa z prażonym siemieniem i słonecznikiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szklanka
pieczarki 200 g
rosół 1 1/2 l
marchewka ugotowana 1
siemię lniane 1 łyżka
słonecznik łuskany 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa soczewicowo-pieczarkowa z prażonym siemieniem i słonecznikiem

Soczewicę gotujemy do miękkości następnie połowę rozdrabniamy blenderm. Pieczarki kroimy w kostkę, smażymy, razem z marchewką rozdrabniamy blenderem. Soczewicę, pieczarki i marchewkę dodajemy do gorącego rosołu i gotujemy razem około 5 minut. Śmietanę łączymy z kilkoma łyżkami gorącej zupy i zaciągamy nią zupę, gotujemy jeszcze około 5 minut. Słonecznik i siemię prażymy na delikatnie natłuszczonej patelni i dodajemy do zupki. Podajemy z dowolnym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 08.05.2012 23:09
Robię bardzo podobną, doskonały przepis, pyszna zupa!
stokrotka 16.04.2012 15:46
fajny przepis
Karolinka111 16.04.2012 13:31
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak