Sposób przygotowania

Zieleninę drobno posiekać.
Bułkę wrocławską pokroić w kromki, odkroić skórkę, a miękisz pokroić w kostkę - rozdrobnić malakserem.
Ser żółty utrzeć na średnie wiórki i dodać do rozdrobnionej bułki - wbić 2-3 jajka, dodać posiekaną zieleninę, przyprawy i wszystko razem dokładnie zmiksować.
Odstawić na kilkanaście minut, aby miękisz bułki nasiąkł jajkami i spęczniał.
Masa końcowa powinna mieć gęstą zwartą konsystenję, aby można z niej było uformować krokiety.
Gęstość regulować jajkiem i bułką tartą.
Uformowane krokiety panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano.
Podawać na ciepło - z surówką lub dowolnym sosem.

Proporcji szczegółowych nie podaję, bo robi się to danko na oko, ale sera powinno być mniej niż bułki.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    super:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !