Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z galaretką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka pszenna 1 1/2 szkl
cukier 1 szkl
Krem:
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 3 szkl
truskawki 20 dag
galaretki truskawkowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z galaretką

Biszkopt: białka odzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier. Dalej miksując dodawać po jednym żółtku .następnie mieszać łyżka dodawać mąkę iłyżeczkę proszku do pieczenia . Ciasto wylać na blachę i piec około 30-35 minut w temp. 160*c Odstawić do wystudzenia Dwie szklanki mleka zagotować. W pozostałym mleku rozrobić budynie. Wlać do gotującego się mleka i mieszać do momentu zgęstnienia budyniu. Chwilę pogotować. Wylać na wystudzony biszkopt. Odstawić do wystudzenia.Galaretkę rozpścić wg. przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Truskawki odszypułkować, każdą przekroić na pół (jeśli są duże), ułożyć na budyniu. Zalać wystudzoną galarteką .schłodzić w lodówce ok 4 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 21.04.2012 07:15
pycha
melonik 21.04.2012 07:15
pycha
halina17 16.04.2012 14:46
pyszne ciasto - uwielbiam
przemek20008 16.04.2012 13:26
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak