Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Mąki, kakao, proszek do pieczenia i sól przesiewamy przez sitko. Białka solimy i ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Do ubitych na sztywno białek dodajemy żółtka – mieszamy mikserem. Do tej mikstury dodajemy przesiane składniki i dokładnie lecz delikatnie mieszamy. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy
24 cm. Dno wyłożyć papierem do pieczenia a brzegi wysmarować masłem. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Piec w temperaturze 170-180 stopni około 35 minut (do suchego patyczka).
Na soku z wiśni gotujemy budyń, dodajemy wiśnie i studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier puder i rozpuszczoną żelatynę.

Biszkopt przekrawamy na dwie części. Na spód wylewamy masę wiśniową i przykrywamy drugim spodem. Całość oblepiamy bitą śmietaną i dowolnie ozdabiamy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pysznie wyglada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny torcik
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Apetyczny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    Dzięki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Rewelacja,cudeńko.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm pycha ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    aż się ośliniłam :P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !