Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi z mięsem i kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 5 szklanek
woda letnia 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól 1 łyżka
olej 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi z mięsem i kapustą

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki wymieszać, na końcu dobrze wyrobić ręcznie.
Krok 1 - Ciasto na pierogi z mięsem i kapustą foto
2
Ciasto powinno być elastyczne. Wyrobione ciasto przykryć folia spożywczą i odstawić na kwadrans.
Krok 2 - Ciasto na pierogi z mięsem i kapustą foto
3
Z gotowego ciasta odrywać kawałki. Na podsypanej mąka stolnicy wałkować ciasto bardzo cienko. szklanką wykrawać kółka. Na kółka nałożyć farsz wielkości orzeszka, skleić dokładnie boki.
Krok 3 - Ciasto na pierogi z mięsem i kapustą foto
4
Z podanych proporcji wychodzi ponad 100 sztuk.

Smacznego!
Krok 4 - Ciasto na pierogi z mięsem i kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.05.2012 11:39
tylko dla laika przydałby sie przepis na farsz
marzenciak1985 11.05.2012 16:04
mniam
bgs1984 11.05.2012 15:49
mniam
gosia561 07.05.2012 08:15
ciekawe połączenie nadzienia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak