Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kapusty pekińskiej i pora

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1
por 1
marchew 2
jabłko 1
papryka czerwona 1
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kapusty pekińskiej i pora

Kapustę myjemy i drobno siekamy, pora myjemy i kroimy w półksiężyce. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w paski. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Sos sałatkowy przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i wlewamy do surówki, dokładnie mieszamy.
Do surówki możemy dodać suszoną bazylię.
Oczywiście pamiętajmy, żeby surówkę doprawiać na 15 min przed podaniem, inaczej straci wartości odżywcze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak