Sposób przygotowania

Do słoiczka włożyć pokrojoną drobno laskę wanilii, wsypać kakao i kawę.
Zalać wszystko spirytusem i dodać odrobinkę (!) aromatu migdałowego.
Słoiczek zakręcić, potrząsać, aż spirytus połączy się z dodatkami.
Odstawić na 10 dni w ciemne i chlodne miejsce.
Rum wlać do osobnego słoiczka, dodać miód, zakręcić i potrząsać, aż powstanie jednolity płyn.
Odstawić również na 10 dni w ciemne miejsce.
Po maceracji zlać oba płyny i przecedzić przez bardzo gęstą gazę lub filtr do kawy.
Doprawić syropem cukrowym i ew.dolać nieco wody, bo trunek wyjdzie dość mocny.
Rozlać do butelek, szczelnie zakręcić i odstawić na 3 m-ce w chłodne ciemne miejsce.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !