Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z sałaty czerwonej, ogórków i pomidorów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 3 szt.
ogórek 1 szt.
sałata lodowa 1/2 szt.
sałata czerwona 1/2 szt.
oliwa 3 łyż.
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z sałaty czerwonej, ogórków i pomidorów

Sałaty myjemy, osuszamy dokładnie i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski. Pomidory myjemy, kroimy w mniejsze cząstki. Ogórka obieramy i kroimy w ćwierćplasterki. W miseczce mieszamy sos koperkowo-ziołowy z 3 łyżkami oliwy i 3 łyżkami wody, dodajemy do warzyw umieszczonych w misce i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 minut i podajemy jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 22.06.2012 10:37
cudo, latwe i smaczne
Katarzyna56 18.04.2012 17:34
też taka robie:o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak