Sposób przygotowania

Krem budyniowy: odlać 1 szklankę mleka, wsypać do tego budyń i mąkę - dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i na tak gotujące się mleko wlać mieszankę mleczno-budyniową, cały czas mieszając. Trzymać na gazie aż masa znacznie zgęstnieje (cały czas mieszać, aby uniknąć przypalenia). Do letniego, prawie zimnego budyniu wrzucać po kawałku masła i miksować dokładnie do połączenia składników. W trakcie miksowania można dodać dodatkowo 3 łyżki cukru pudru. Miksować dość długo, aby składniki się połączyły i powstał puszysty, aksamitny krem.
Ostudzone ciasto czekoladowe przeciąć na trzy blaty. Przełożyć kremem budyniowym. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !