Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy bigos na kiełbasie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kiełbasa 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
ziele angielskie 6 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
cebula biała 2 sztuki
kapusta biała 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy bigos na kiełbasie

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną kroimy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości wraz z przyprawami.
Krok 1 - Domowy bigos na kiełbasie foto
2
Kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę w piórka i podsmażamy na złoty kolor.
Krok 2 - Domowy bigos na kiełbasie foto
3
Do kiszonej miękkiej kapusty dodajemy koncentrat pomidorowy.
Krok 3 - Domowy bigos na kiełbasie foto
4
Kapustę białą szatkujemy, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości.
Krok 4 - Domowy bigos na kiełbasie foto
5
Wszystkie gotowe składniki mieszamy i gotujemy do odparowania nadmiaru wody.
Można podawać w tym samym dniu, ale stara szkoła mówi, że najlepszy bigos to taki, który przygotowuje się cały tydzień.
Krok 5 - Domowy bigos na kiełbasie foto
6
Podajemy z chlebem bądź bułką - jak kto woli.
Krok 6 - Domowy bigos na kiełbasie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 17.06.2012 08:40
pycha
melonik 12.05.2012 07:44
pycha
marzenciak1985 11.05.2012 16:04
mniam
bgs1984 11.05.2012 15:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak