Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półmisek wędlin

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 200 g
galantyna z kurczaka 300 g
pieczeń wieprzowa 300 g
sałata 3 liście
ogórek 1/4 szt.
pomidorki koktajlowe 2 szt.
koperek 2 gałązki
schab 300 (ze śliwką)
ser gouda 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Półmisek wędlin

Wszystkie wędliny kroimy w niezbyt cienkie (ale i nie za grube plasterki). Podłużny płaski półmisek wykładamy umytymi i osuszonymi liśćmi sałaty. Wykładamy plastry wędlin układając je dachówkowo. Z szynki robimy ruloniki i kładziemy na środku talerza. Dekorujemy całość rulonikami z plastrów sera żółtego, w który wtykamy koperek. Ozdabiamy plasterkami ogórka i kawałkami pomidorków koktajlowych. Podajemy na stół.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 17.04.2012 17:51
to mabyc przepis?
Justyna87 16.04.2012 11:19
ładnie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak