Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser ze śnieżkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śnieżka na mleko 2 opakowania
mleko 2 x 3/4 szkl.
galarertka niebieska 1 opakowanie
starta czekolada 4 łyżki
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser ze śnieżkami

Galaretkę czerwoną rozpuścić w 1,5 szkl wody, ostudzić. Niebieską galaretkę rozpuścić w 1 szkl wody, ostudzić. Do szklanek ponalewać po porcji czerwonej galaretki, włożyć do lodówki, aby zastygło. Potem do misy miksera wlać 3/4 szkl mleka i ubijać razem ze śnieżką-proszkiem. Gdy śnieżka będzie już sztywna dodajemy niebieską tężejącą galaretką. Na galaretkę wylewamy niebieską śnieżkę, schładzamy. Na koniec ubijamy samą śnieżkę, dekorujemy desery i posypujemy czekoladą. Można dodać owoce do galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

K&J 02.08.2012 17:33
jakie wspaniałe słodkości!
Madziela 18.07.2012 16:12
boski desereek :)
melonik 25.04.2012 13:54
mniam
banaszak1994
banaszak1994 18.04.2012 22:10
pyszotka :P
stokrotka 18.04.2012 19:23
mniam...
Wojt@s
Wojt@s 17.04.2012 08:38
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak