Sposób przygotowania

Ciasto makowo - kokosowe: Białka ubić z cukrem. Wsypać wiórki, mak i wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 20 x 40 cm. Piec w temperaturze 170 stopni przez 40 min.
Masa budyniowa: 120 ml mleka wymieszać z żółtkami, cukrem, budyniem i mąką. Pozostałe mleko zagotować, wlać mleko z żółtkami i mieszając, zagotować. Margarynę utrzeć z ostudzonym budyniem.
Ostudzony biszkopt posmarować dżemem. Na wierzch położyć ciasto makowo - kokosowe. Ciasto posmarować masą, wyrównać. Na wierzchu ułożyć biszkopty namoczone w winie. Udekorować rodzynkami i polać polewą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    fajne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    niezłe te cyce
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    robie takie pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    lubię to:)
  • 3
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    :) następnym razem zaserwuję takie na imprezce ... już czekam na reakcje mężczyzn ;) smaczne to !
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    piękne ciasto
  • 0
    sv202952
    Opublikowano

    BeataJ

    jest świetne - u mnie nazywa się cycki murzynki i jest całe polane polewą :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !