Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe ruloniki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżeczki
boczek wędzony 4 plastry
Grill przyprawa ziołowa Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe ruloniki

Kroki postępowania

1
Mięso podzielić na 4 porcje. Każdą rozbić lekko tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Krok 1 - Drobiowe ruloniki foto
2
Na każdej porcji ułożyć plasterek boczku, zwinąć w ruloniki, spiąć wykałaczkami.
Krok 2 - Drobiowe ruloniki foto
3
Ruloniki ułożyć w garnku do gotowania na parze, posypać przyprawą ziołową.
Krok 3 - Drobiowe ruloniki foto
4
Gotować na parze ok. 25 minut.
Krok 4 - Drobiowe ruloniki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 30.06.2013 20:52
Zdrowe i smaczne.
adam1f 27.08.2012 06:16
dobre
Weronika_eM 18.04.2012 21:17
ciekawa potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak