Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po katalońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
pomidor 4 szt.
cebula 2 szt.
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 4 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po katalońsku

Kroki postępowania

1
Fasolkę umyć, obciąć końce, pokroić na 3-4 cm kawałki, ugotować w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki cukru. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w grubsze słupki, usmażyć na rozgrzanym oleju na patelni (podobnie jak się smaży frytki).
Krok 1 - Fasolka po katalońsku foto
2
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zrumienić na oleju na patelni. Pomidory sparzyć, obrac ze skórki. Do podsmażonej cebuli i czosnku dodać ziemniaki i fasolkę, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku. Dusić razem ok. 20 minut. Po tym czasie dodać pokrojone obrane pomidory, wymieszać.
Krok 2 - Fasolka po katalońsku foto
3
Dusić jeszcze 10 minut, aż warzywa będą miękkie.
Krok 3 - Fasolka po katalońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 05.07.2012 09:31
pycha
[email protected] 05.07.2012 09:31
pycha
[email protected] 05.07.2012 09:31
pycha
[email protected] 05.07.2012 09:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak