Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z winogronami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
winogrona 400 g
rokpol 100 g
bulion 3/4 szkl.
śmietana 1/2 szkl.
masło 2 łyż.
mąka ziemniaczana 1 łyżecz.
oliwa 4 łyż.
zioła 1 łyż.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z winogronami

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka myję, oprószam pieprzem i posiekanymi ziołami. Wstawiam do lodówki na 30 minut.
Krok 1 - Kurczak z winogronami foto
2
Przekładam schłodzone mięso na patelnię i smażę na rozgrzanym maśle z oliwą. Następnie podlewam mięso bulionem i duszę 5 minut. Winogrona myję i w całości dodaję do kurczaka, po czym duszę ok. 10 minut.
Krok 2 - Kurczak z winogronami foto
3
Pod koniec dodaję pokruszony ser. Doprawiam gałką muszkatołową i wlewam śmietanę wymieszaną z mąką, zagotowuję. Doprawiam solą i pieprzem. Sos przecieram aby pestki z winogron.
Krok 3 - Kurczak z winogronami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 25.07.2012 18:23
zaskakujace połączenie
SylwiaMagdaSabin 25.07.2012 18:22
zaskakujace połączenie
Zoso 27.06.2012 22:41
pięknie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak