Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne uszka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 1 sztuka
olej 20 ml
pieczarki 15 dag
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne uszka

Farsz przygotowuję z pieczarek i cebuli.Umyte pieczarki kroje drobno i podsmażam z cebulką na oleju. Następnie mieszam wszystko i doprawiam solą i pieprzem. Z mąki, wody, odrobiny oleju i jajka robię ciasto. Ciasto wałkuję, dzielę na małe kwadraty, kładę na nich farsz i formuje uszka. Tak przygotowane uszka rzucam na gorącą osoloną wodę. Podaję z barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.12.2012 11:13
często robię
Margo1 26.12.2012 11:13
często robię
andrzej10 08.09.2012 07:54
dobre
Rafał10 09.07.2012 10:40
dopiero lipiec a ja już nie mogę się doczekać wigilii :)
smakowita 20.06.2012 21:54
super!!
Emiliozo 19.06.2012 22:35
uwielbam z barszczykiem
Andysz 15.06.2012 00:27
uwielbiam uszka;)
Angelika10 07.06.2012 01:12
super
fictor123 30.04.2012 13:51
super
barbara11561 30.04.2012 11:04
pyszne:)
Katarzyna59 24.04.2012 08:52
extra
parysek10 16.04.2012 15:53
mniam, ale pyszniutkie.
Marko 16.04.2012 10:14
robię podobne
EWI 16.04.2012 09:37
pycha! uwielbiam uszka najlepiej z czerwonym barszczem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak