Sposób przygotowania

Farsz przygotowuję z pieczarek i cebuli.Umyte pieczarki kroje drobno i podsmażam z cebulką na oleju. Następnie mieszam wszystko i doprawiam solą i pieprzem. Z mąki, wody, odrobiny oleju i jajka robię ciasto. Ciasto wałkuję, dzielę na małe kwadraty, kładę na nich farsz i formuje uszka. Tak przygotowane uszka rzucam na gorącą osoloną wodę. Podaję z barszczem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha! uwielbiam uszka najlepiej z czerwonym barszczem :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Marko

    robię podobne
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    mniam, ale pyszniutkie.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiam uszka;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    uwielbam z barszczykiem
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    dopiero lipiec a ja już nie mogę się doczekać wigilii :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    często robię
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    często robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !