Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe kiełbaski na winie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 nieduża
pieczarki 4 średnie
wino białe 100 ml
olej rzepakowy
sól
pieprz
biała kiełbasa 6 parzona

Przepis i sposób przygotowania na: Białe kiełbaski na winie

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy z obu stron na rumiano białe kiełbaski.
Krok 1 - Białe kiełbaski na winie foto
2
Cebule obieramy, kroimy w cienkie talarki. Kiełbaski przesuwamy na bok patelni i na wolne miejsce kładziemy cebulę. Pieczarki obieramy, kroimy na pół, następnie na cienkie talarki i dorzucamy na patelnię, na podsmażoną cebulę.
Krok 2 - Białe kiełbaski na winie foto
3
Gdy pieczarki puszcza odrobinę soku, solimy warzywa, mieszamy i wlewamy wino.
Krok 3 - Białe kiełbaski na winie foto
4
Dusimy na wolnym ogniu przez 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - Białe kiełbaski na winie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 23.04.2012 07:48
ale mi zrobiłaś apetytu, a dopiero co po śniadaniu jestem :o)
motylwe 16.04.2012 10:14
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak