Sposób przygotowania

Wlać do rondelka piwo, dodać cukier i postawić na małym ogniu ,a kiedy cukier rozpuści się dodać również kawę. Gotować chwilę do całkowitego odparowania alkoholu. Odstawić./roztwór potrzebny jest do nasączania biszkoptów/ Maskarpone utrzeć w miseczce i połączyć delikatnie z ubitą śmietaną. Wstawić do lodówki .Żółtka umieścić w miseczce, połączyć z cukrem i ubić przy pomocy miksera. Kiedy cukier rozpuści się całkowicie, a masa stanie się gęsta i jasna wlać delikatnie piwo i kontynuować ubijanie masy, ale tym razem na parze. Miskę z jajkami ustawić na rondelku z gotującą się wodą/na małym ogniu ,a woda nie powinna stykać się z dnem miski/ i ubijać ok.10/15 min. Gęstą, puszystą i schłodzona masę jajeczno-piwną połączyć ze śmietaną i
maskarpone ,mieszając bardzo delikatnie aby krem nie opadł.
Przygotować szklane pojemniczki.
W przygotowanym wcześniej roztworze piwno-kawowym maczać delikatnie biszkopty i na przemian z kremem układać warstwami w pojemniczkach.
Każdą warstwę posypać tartą czekoladą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    elaa

    smaczne na pewno
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ooo mniam mniam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !