Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna skwarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 3/4 szklanki
skwarki 1 łyżka
woda 1,5 szklanki
sól 2/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna skwarkowa

Kaszę jęczmienną płuczę. Wsypuję do rondelka i wlewam wodę. Solę. Dodaję łyżkę usmażonych skwarek (takich ze swojskiego smalcu) i na dużym ogniu zagotowuję. Następnie ogień zmniejszam i gotuję do momentu wyparowania („wypicia”) całej wody z rondelka. Świetna bardziej syta kasza do lekkiego gulaszu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 16.01.2013 08:21
ciekawy pomysl
K&J 30.07.2012 12:32
jadłam dobre!
BernadettaP 20.04.2012 10:47
Faktycnzie kalorii trochę ma, ale przecież nie można sobie wszystkiego odmawiać :)
Grażyna13 17.04.2012 10:12
Podoba mi się :)
Iiiiii 16.04.2012 17:58
pyszne
Izabela/bella81 16.04.2012 14:17
świetna, ale kaloryczna ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak