Sposób przygotowania

Kaszę jęczmienną płuczę. Wsypuję do rondelka i wlewam wodę. Solę. Dodaję łyżkę usmażonych skwarek (takich ze swojskiego smalcu) i na dużym ogniu zagotowuję. Następnie ogień zmniejszam i gotuję do momentu wyparowania („wypicia”) całej wody z rondelka. Świetna bardziej syta kasza do lekkiego gulaszu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetna, ale kaloryczna ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Faktycnzie kalorii trochę ma, ale przecież nie można sobie wszystkiego odmawiać :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    K&J

    jadłam dobre!
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawy pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !