Sposób przygotowania

Namoczyć wieczorem fasolę .Rano ugotować do miękkości i odcedzić.
Oba mięsa , obrane warzywa , przyprawy zalać 7 szklankami wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować 2 godziny na małym ogniu ( rosół ma lekko ,, pyrkać ").Doprawić rosół do smaku .
Osobno ugotować w osolonym wrzątku Farfelki. Odcedzić.
Wyjąć miękkie mięso i warzywa z zupy .Rostbef Pokroić w grube kawałki i włożyć do rosołu razem z podzieloną na kawałki marchewką , pietruszką i selerem ( po kawałku na porcję ) .Wołowinę rosołową obrać od kości i użyć razem z resztą odsączonych warzyw na pierogi, krokiety, naleśniki, pulpety itp - ja robię z samej wołowiny pierożki Kreplach i podaję w rosole jeśli mi trochę zostanie - coś tak jak kołduny ).
Podawać wkładając na talerz mięso, warzywa, porcję podgrzanej fasoli i Farfelek. Zalewać gorącym rosołem i posypać pokrojoną natką pietruszki.
W odstępstwie od oryginału ja dodaję do gotowania na tą porcję 2 kostki rosołowe wołowe - po prostu traktuję je jako przyprawę do zup ( vegetę , jarzynkę czy co tam kto używa ) .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !