Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponki i kopru włoskiego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koper włoski 1 szt
pomidorki koktajlowe kilka szt
ocet balsamiczny 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
roszponka 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponki i kopru włoskiego

Umytą, osuszoną sałatkę wyłożyć na półmisek. Koper włoski obrać ze stwardniałych liści i cieniutko pokroić.
Umyte pomidorki przekroić na połowy. Na półmisek z sałatką ułożyć pokrojony koper i połówki pomidorków. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przygotować sos balsamiczny: oliwę wymieszać z octem aż do uzyskania jednolitej kremowej konsystencji, doprawić do smaku.Gotową sałatkę polać sosem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 05.05.2012 11:17
fajna sałatka :)
Agnieszka116 28.04.2012 19:15
O jak wiosennie. Fajny przepis
Joanna46 15.04.2012 22:36
Zapachniało wiosną.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak